1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в Агрофорум: Фестивал на киселото мляко в Момчиловци

Тази седмица в Агрофорум: Фестивал на киселото мляко в Момчиловци

И още: Качествена, бърза и в срокове обработка на почвата. Kак се постига това

В родопското село Момчиловци се проведе четвърти Фестивал на киселото мляко, култура и традиции. Целта му е да популяризира традициите за производство на кисело мляко и сирене в съчетание с богатството на песенния и танцов фолклор и занаяти. За три дни родопското село се напълни с огромна делегация гости от Китай.

Как най-правилно да се подберат селскостопанските машини, за да имаме качествена, бърза и в срокове обработка на почвата. От това ще зависи качеството на бъдещата реколта.

Все по-екологични, мощни и комфортни стават машините, предназначени за строителния сектор. Рекордна маневреност и икономичност допълват характеристиките на моделите, представени тази година на специализирано изложение в Пловдив. Някои от машините са универсални, с приложение и в земеделието.

Без нито лев европейски средства, без задължения към банки и с много труд животновъдът Георги Русинов от пловдивското село Борец развива успешен бизнес повече от 20 години. За него ще ви разкажем в следващите минути.

Една от традиционните дейности, с които се гордее България е винопроизводството. То умело съчетава традиции и новаторство, защото стъпва здраво на доказани през вековете сортове и все по-усъвършенствани технологии за производство на вино.

Изборът на силажна царевица е едно, а майсторлъка в силажирането е другата страна на монетата в умното животновъдство. Сигурно вече се досещате-ще говорим за технологията при приготвяне на храна за животните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.