1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в Агрофорум: Гостуваме в бутикова фурна, за да разберем как се прави черен козунак

Тази седмица в Агрофорум: Гостуваме в бутикова фурна, за да разберем как се прави черен козунак

И още: Истинско приключение с четири мощни трактора, които ще покорят Южна Африка

По повод Великденските празници, проверихме какви са най-новите тенденции при приготвянето на козунаци. Оказа се, че последен писък на модата е черен козунак. Приготвен е от традиционните за сладкиша продукти. Коя е тайната съставка.

Как се разви идеята фермерски пазар за 4 години у нас и проработи ли слогънът на формАта – Лично от производителя. Кой гарантира за качеството на предлаганите там храни и продукти?

През юни у нас ще се проведат Международни дни на полето – едно място за среща на фермерите в България. Домакин ще бъде Аграрният университет в Пловдив.

Стъпка по стъпка, спазвайки пълна технология за растителна защита в лозя и овошки, ще си осигурите богата и качествена реколта. На семинар в Бургас професионални лозари и овощари се срещнаха със специалисти в областта на растителната защита.

Eдно истинско приключение. Главни герои в него са четири мощни трактора, които след първата си експедиция в Австралия ще се срещнат с предизвикателствата на Южна Африка.

Променливото време е предпоставка за неефективно приложение на препаратите за растителна защита. Какви са съветите на специалистите.

Екип от български учени разработи космическа оранжерия. Благодарение на нея ще могат да се отглеждат пресни плодове и зеленчуци в открития Космос.

Какви експоранти крият залите на единствения у нас и най- големия на Балканския полуостров музей на коня. Богата история и любопитни факти ще открием край Шумен в държавния конезавод.

Гледайте Агрофорум на 7 април от 7:30 часа по АгроТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.