Тази седмица в Агрофорум: гр. Раковски беше домакин на фермерско изложение

И още: Слаба реколта от грозде, но хубаво вино

За втора поредна година град Раковски стана домакин на фермерско животновъдно изложение. Над сто животни – овце, кози, говеда, коне и кучета бяха във фокуса на събитието. Тази година форумът предложи още занаяти, селска кухня, а основна тема бяха иновациите. Представители на Европейското партньорство за иновации разясниха как работят оперативните групи в Общността.

Как да бъдем по-успешни в производството на слънчоглед? След избора на точния хибрид, трябва да си изработим добра стратегия за подхранване и растителна защита. Вижте как кооперацията в с. Новачене е успяла да увеличи в пъти добивите си от маслодайната култура.

Напояването като повечето сфери в земеделието може също да бъде модернизирано. Подаването на вода по изкуствен начин е и способ за борба с измръзванията на културите в някои микрорайони.

Годината обещаваше, а и надеждите на лозарите за 2018 г. бяха оптимистични. След гроздобера през миналата година, който се оказа слаб за родните производители, тази година не беше особено различна. Честите валежи, редувани с високи температури, на много места понижиха добива от грозде. Но не са изключение и добрите резултати.

В следващите минути ще ви покажем щрихи от провелото се в Коньовската планина изложение на коне от породата Хафлингер. Ще ви направим съпричастни и с първия по рода си у нас празник на Рисистите коне.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.