1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да посрещнете предизвикателствата при отглеждането на царевица

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да посрещнете предизвикателствата при отглеждането на царевица

И още: Кои ще са водещите хибриди при пролетните култури тази година

Предаването стартира с репортаж от изложението „Зелена седмица“ в Берлин, на което България е традиционен участник. С какво българските качествени продукти впечатлиха посетителите на международния форум – ще разберете от нашето гостуване на българския щанд.

Две години след основаването на Браншовата организация на българските биопроизводители, нейните членове са трикратно повече и значителни успехи са постигнати в преодоляването на по-голямата част проблемите по агроекологичната мярка. Бившият председател на асоциацията Веселина Ралчева разказва пред АГРОФОРУМ за постигнатите успехи в биоземеделието и за съвместните инициативи с МЗХ във връзка с промяната на нормативната база в агроекологията.

Ще ви заведем на опитно поле с царевица и слънчоглед, на което присъствахме през есента на миналата година. От представените високодобивни хибриди на Лимагрейн ще разберете защо те ще бъдат отправна точка на много земеделски стопани при избора им на семена и през тази пролет.

Над 200 земеделски производители от цялата страна се събраха в Златни пясъци на първата по рода си среща в България на тема „Царевицата – възможности и предизвикателства“. На форума бяха представени най-иновативните растителнозащитни технологии на „Байер“ за опазване на перспективната култура от плевели.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.