1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да произведем качествено вино

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да произведем качествено вино

И още: От кой рапичен хибрид зърнопроизводителят Тодор Христов е получил 428 кг/дка тази година

Българското земеделие е с огромен потенциал и с тенденции за все по-голяма интензификация. Това провокира водещи агрохимически компании да инвестират в нови продукти и в екипи от специалисти, за да осигурят на фермерите експертни решения в растителната защита. Най-новите тенденции в тази област бяха представени по време на пресконференция в гр. Банско.

В последните години в страната ни се произвеждат много качествени вина. Крайно време е обаче те да получат и своето световно признание. Да се откроят българските вина със свой образ и положителен имидж на световната винената карта, това е главната задача, която си е поставила Българската Асоциация на износителите на вино. Важна крачка в осъществяването на тази мисия е изготвеният проект на организацията за промоция на български вина в САЩ, Китай и Япония.

Опазването на лозовите масиви през вегетацията е част от успеха за производство на качествено вино. В село Совата, край Свищов, тече гроздоберът. Реколтата е добра и с високо качество. На какво се дължи това, питаме агронома на масива Георги Николов, който обяснява, че в схемата за растителна защита включил фунгицидите Купросейт Голд М, Фунгуран и Топ Плюс, които предпазили лозите от икономически важните болести.

428 кг/дка от рапицата е получил тази година земеделският производител Тодор Христов. Успехът той обяснява с избора на подходящ хибрид и адекватна растителна защита.

Какви нови и перспективни царевични и слънчогледови Клиърфийлд хибриди ще навлизат в българското земеделие. Отговорът търсим в близост до град Павликени, в полетата на земеделския производител Николай Донев.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 14.09.-21.09.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.