1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какво печелите, ако направите почвено картиране на площите си

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какво печелите, ако направите почвено картиране на площите си

И още: Каква е алтернативата, ако решите да разорете площите си със зимна маслодайна рапица

Църковният празник Свети Трифон Зарезан съвпадна с решението на ЕК, която официално обяви понятието биовино. За да отпразнува събитието, Албена Симеонова, която се занимава с лозарство и винопроизводство, събра свои колеги биопроизводителите на биозарезан в с. Любеново.

Тази седмица акцент в предаването ще бъде успешният старт на пролетната кампания. Ще ви представим нови разработки при слънчогледовите хибриди, които са в отговор на промените в климата и на новите раси мана и синя китка.

Ще разберете още кой е най-новият хербицид толерантен слънчогледов хибрид, на който може да разчитате от тази пролет.

Ще ви дадем съвети как да постъпите, ако се страхувате, че районът, в който развивате земеделска дейност, е с по-бедни почви и всяка година ви се проваля царевичната реколта заради сушата.

Освен голямото разнообразие от семена за пролетни култури тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите на кой хербицид ще заложат производителите на царевица през пролетта и защо.

Изборът на семена, торове и препарати за растителна защита върви ръка за ръка с технологиите за прецизно земеделие, които надграждат всички останали компоненти в модерното агропроизводство. Важен елемент от тях е почвеното картиране. Кой може да извърши услугата и какви са ползите за вашето агропроизводство – ще разберете само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Ако вече ви е писнало от загубите, които генерира остарялата ви земеделска техника, крайно време е да помислите за нова инвестиция. Тази седмица ще ви покажем кои ще бъдат най-актуалните машини за новата кампания и коя фирма предлага изгодни промоционални оферти.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.