1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кои фермери получиха призове за най-добри резултати в агробизнеса за 2012 г.

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кои фермери получиха призове за най-добри резултати в агробизнеса за 2012 г.

И още: Средствата по мярка 123 – адекватна подкрепа на преработвателната индустрия у нас

Тази седмица АГРОФОРУМ стартира с церемонията, на която Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството награди най-добрите зооинженери на България за 2012 г. Това стана по време на тридневен форум в град Хисар, на който си дадоха среща фермери, членове на асоциации и научни организации в бранша.

В гр. Русе стартира строителството на модерен търговско-сервизен комплекс, който ще предлага на фермерите земеделска техника, сервиз и резервни части. Стойността на новата инвестиция е над 1 млн. евро, като тя ще има и своя социален ефект, защото ще бъдат разкрити нови работни места в района.

И през цялата 2012 година основната задача на предаването АГРОФОРУМ беше да ви представя новостите в агросектора и да ви информира за развитието на земеделието у нас. Това, че изпращаме една пълна с изпитания за фермерите 2012 година, едва ли е новина. Въпреки всичко някои от стопаните се справиха по-добре от други и в навечерието на Коледа заслужено бяха удостоени с почетни призове.

Как да използваме пестицидите така, че те да имат максимален ефект в земеделското производство и същевремнно с това да не вредят на околната среда и биоразнообразието. Това беше темата на Първия национален семинар за устойчива употреба на ПРЗ, който се проведе в София.

Европейските средства по ПРСР със сигурност дават сериозно отражение на нашата хранително-вкусова индустрия. Типичен пример за това е млекопреработвателно предприятие в силистренското село Чернолик, което с помощта на мярка 123 е внедрило модерни процеси и технологии.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 22.12.-29.12.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.