1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кои са най-новите слънчогледови хибриди на българския пазар

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кои са най-новите слънчогледови хибриди на българския пазар

И още: През пролетната кампания фермерите трябва да използват още по-производителни и технологични машини

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви покажем как да съкратите сроковете за сеитба, използвайки предимствата на най-новите сеялки и трактори.

Фермерите трябва да продължават да надграждат производството си, за да са конкурентоспособни и да реализират добри печалби. С какви продукти за растителна защита може да опазите културите от икономически важните плевели и болести – ще ви разкажем тази седмица в АГРОФОРУМ.

По-производителни и технологични машини ще навлязат в българското земеделие през тази година. Една от тях е сеялката за пролетни култури Sfoggia, която позволява по-ранна сеитба, дори и при преовлажнени почви.

Борсови анализатори твърдят, че реколтата в Черноморския басейн ще бъде слаба. Това е положителен сигнал за българското зърнопроизводство. Ето защо трябва да се инвестира в ефективна растителна защита. Специалистите напомнят, че голяма гъвкавост на приложение предлага хербицидът Мерлин Флекс.

Слънчогледът е една от предпочитаните култури в земеделието ни. Но ако полетата ви са силно заплевелени, ще бъде невъзможно да изкарате високи добиви. Затова специалистите препоръчват технологията Експрес, а най-новият хибрид в това направление е P64LЕ25.

Тази седмица ще ви заведем в една от активните общини в Южна България – Калояново, която се преобразява с помощта на европейски средства, получени чрез 6 проекта по ПРСР или това са около 6,5 млн. лв. Резултатите вече са налице.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 23.02.-02.03.2013 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.