1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кой хибрид рапица се развива най-добре след тежката зима

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Кой хибрид рапица се развива най-добре след тежката зима

И още: Гостуваме при най-големия производител и изкупвач на пивоварен ечемик у нас

Тази седмица АГРОФОРУМ стартира с тема за младите хора в земеделието. В последните години безработицата е сред най-големите проблеми за тях. Но по-осведомените и по-предприемчивите от тях преди няколко години откриха в мярка 112 от ПРСР чудесна възможност да започнат бизнес и да работят за себе си. Един от тези мотивирани млади хора е Емил Балашков, който вече реализира свой проект. Как мярка 112 предопредели професионалното му развитие – ще видите единствено тази седмица в АГРОФОРУМ.

След броени дни стартира най-очакваното събитие у нас – провеждането на третото поредно изложение Бата Агро в Стара Загора под мотото: „Още по-голямо, още по-добро...” Тази седмица в предаването ще ви разкажем защо събитието е ключ към модерните решения за модерното земеделие. В аванс ще научите за някои от европейските и световни премиери на земеделска техника, които ще бъдат представени на изложението.

По време на БАТА АГРО фермерите ще обменят опит и по отношение на рапицата. Доста са разораните площи в страната, но и на много места посевите оцеляха и се развиват добре. Зърнопроизводители от Добруджа вече се похвалиха пред камерата на АГРОФОРУМ, че полетата им с маслодайната култура изглеждат много добре и са повод за оптимистични прогнози. Повече по темата – тази седмица в предаването.

Подхранването на културите в началните фази от развитието им е един от приоритетите в процеса на тяхното отглеждане. Как трябва да постъпим, за да имаме гарантирани добиви, ще се доверим на съветите на агронома Емилиян Господинов.

Гостуваме при най-големия производител и изкупвач на пивоварен ечемик у нас. Той е Георги Недев, който обработва 25 хил. дка земя в Старозагорска област. Ще ви разкажем защо агробизнесменът е педант по отношение избора си на прибираща техника.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 05.04.-12.05.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.