1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Най-модерни технологии в зърноприбирането

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Най-модерни технологии в зърноприбирането

И още: Хибриди рапица за предстоящата кампания

Тази седмица АГРОФОРУМ ще ви представи нови стандарти при прибиращата техника -  за 5 часа бяха ожънати 460 дка с пшеница. На това му се казва рекорд.

Наближава времето за фунгицидно третиране на семената преди есенната сеитба. Фермерите имат на разположение иновативни формулации с нови активни вещества, които поставят нови стандарти в обеззаразяването.

Национален Демотур беше проведен в четири района на страната - Чирпан, Плевен, Разград и Добрич. Каква високопроизводителна и модерна агротехника беше показана там – вижте.

Преди старта на жътвата на есенниците, в землището на с. Хаджи Димитрово, общ. Свищов, се проведе полски ден, на който бяха представени нови сортове и хибриди пшеница и рапица. Могат ли успешно да бъдат включени в сеитбооборота на стопанствата у нас. Вижте сега в АГРОФОРУМ.   

В италианския град Бреганце се намира завод за производство на зърнокомбайни и център за развитие на технологиите при зърноприбирането. Какви са неговите постижения – резултатите бяха демонстрирани в землището на Карнобат.

В разгара на трудната кампания по прибиране на есенни култури, земеделски производители от Североизточна и Южна България отделиха време, за да се запознаят с най-новите технологии при отглеждане на рапица. На семинар край Каварна бяха представени нови хибриди при маслодайната култура.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 19.07.-26.07.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.