1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Нови рапични хибриди за предстоящата кампания

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Нови рапични хибриди за предстоящата кампания

И още: Прецизни технологии при прибиране на реколтата

Какво е нужно на един слънчогледов хибрид да устои на природни бедствия – ще видите от нашия репортаж, който направихме на полетата на земеделския производител Благой Георгиев.

Ден на отворените врати показа пред земеделски производители от Лудогорието как се произвеждат български почвообработващи машини и какви са приоритетите при конструирането им.

И нещо интересно за производителите на рапица. Селекцията постоянно работи за подобряване на генетичните особености на тази култура. Тя през последните 10 години, знаете доказа с пълна сила доходността си и фермерите съвсем естествено я предпочитат.

Световна тенденция е всички земеделски производители да внедряват в работата си последните инженерни постижения за прецизно земеделие, защото благодарение на тях те правят производството максимално рентабилно.

Точният хибрид на точното място плюс прецизна агротехника - това е печелившата стратегия за родните производители на рапица. Имат ли те голям избор на хибриди, за да подберат най-подходящите за своите стопанства и доколко адаптивна за българските условия е новата генетика, ще разберем от поредния демо опит, провел се в региона на Харманли.

Проблемите при отглеждането на слънчоглед в България и Турция са едни и същи. Затова турските хибриди са приспособени към нашите почвено-климатични условия и са устойчиви на икономически важните болести.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 12.07.-19.07.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.