1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в Агрофорум: С какво може да ви изненада един слънчогледов хибрид

Тази седмица в Агрофорум: С какво може да ви изненада един слънчогледов хибрид

И още: Рентабилни решения за изхранване на млечни крави

Нови технологии, нови сортове и хибриди, нови възможности – с тези очаквания започва стопанската 2018 година. На семинар в Стара Загора водещи фермери от цялата страна се запознаха с най-нови разработки при основните земеделски култури и получиха полезни съвети как да получат максимален резултат в зърнопроизводството.

Какво искате от един слънчогледов хибрид? Да е стабилен на полето, устойчив на стрес, болести и полягане, да прави добре озърнени пити, да е лесен за реколтиране, а семките да са плътни и с високо маслено съдържание! С други думи - трудна е задачата на селекционерите.

 Да възродим българското животновъдство! Под това мото премина семинарът във Велико Търново, посветен на фермерите. Специален акцент беше поставен върху приготвянето на качествен силаж и неговата роля за увеличаване на млекопроизводството. Тайната е в едновременното засяване на два царевични хибрида- с бързо и с бавно разграждане.
Националната асоциация по коневъдство предостави на унгарските колеги кон пепиниер от Плевенската порода. Той е не просто вид от популацията, а наследник на важна генетична линия.

Местните традиции стоят в основата на разширяването на достъпа до добра храна. Фондация „Българска местна традиция” разработи проект, насочен към изследване на практиките и предизвикателства пред здравословното хранене.

Среща ме се с един човек, за когото природата и любовта към животните са предопределили не само неговата професия, но и философията му за живота. Отправяме се към село Бухово, за да разберем каква е цената на удоволствието да отглеждаш коне и лесно ли се съхранява и развива една порода у нас.

Гледайте ни в събота, 27 януари точно в 7:30 часа по телевизия Агро ТВ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.