1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Ще имаме ли по-модерни хлебозаводи и по-качествен хляб

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Ще имаме ли по-модерни хлебозаводи и по-качествен хляб

И още: Как зърнопроизводителите се справиха с болестите по пшеницата и ечемика през тази стопанска година

Гайдари, екологични и биологични продукти, любопитни демонстрации и много настроение съпътстваха първия фест на фермерските пазари. Празникът се проведе в столичния парк „Заимов“ и събра привърженици на здравословните храни.

Да превърнеш лозарството в успешен семеен бизнес е повече от предизвикателство, казва Димчо Райнов, който има винарна и отглежда около 700 дка лозя в землището на русенското село Нисово. Огромна роля за успеха му има техниката, с която работи. Защо? 

По-модерни хлебозаводи, по-качествен хляб. Но как реално може да стане това - мнението на бранша е стриктен контрол върху качеството на суровините, ограничаване на сивия сектор и инвестиции в нови технологии. 

Неблагоприятните климатични условия тази година, като предпоставка за болести по културите, отново поставиха на дневен ред растителната защита като важен фактор за добрата реколта. Тази седмица се връщаме назад във времето, за да видим как се справиха родните фермерите.

Продължаваме с поредицата по представянето на кандидатите в престижния конкурс „Трактор на годината“ за 2015-та. Ще ви покажем още един от финалистите.
Искате ли да опитате сватбено ястие от средата на 18 век или да присъствате на сватбата от книгата „Време разделно“? Тогава трябва да посетите някой фермерски пазар, където участва Ангел Ангелов. Кой е той?

И за финал на предаването тази седмица – поглед към вълшебния свят на фотографията. „Сицилия. Хроники на последния пейзаж“- така се казва изложбата на Ецио Ферери, която с 40 цветни и черно-бели снимки разкрива сложния диалог между човека и природата.
 
Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 18.10.-25.10.2014г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.