1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: В Хърватия се състоя премиерата на нова серия зърнокомбайни

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще видите: В Хърватия се състоя премиерата на нова серия зърнокомбайни

И още: Как да бъдат решени проблемите в областта на месодайното говедовъдство

Отправяме се към Хърватия, където на демонстрация беше представена нова серия зърнокомбайни. Машините са компактни, с изключително атрактивен дизайн и с най-високи нива на комфорт и лекота на използване. 

Въпреки неблагоприятната година за рапицата има земеделски производители, които жънат рекордни добиви. Като Христо Рачев от град Павликени, който получи близо 600 кг/дка. Как е постигнал това, ще разберем от самия него.

Бизнесът със земеделска техника у нас е с традиции, а тенденцията е да се търсят нови и все по-успешни форми на партньорство между фермерите и компаниите, предлагащи агротехника на българския пазар. За една такава оригинална инициатива ще ви разкажем тази седмица в АГРОФОРУМ. 

Рекордни добиви от пшеница и рапица прибра земеделската кооперация в село Козловец. Каква е тайната на успеха? 

Отправяме се към Североизточна България, в землището на силистренското село Калипетрово, за да присъстваме на жътва на рапица. Целта ни е да проверим как се е справил при почвените условия и климатичните провокации в региона нов за страната ни хибрид. Ще разберем и кои сортове зърнено-житни култури предпочитат фермерите там и защо.

Една от причините за многото нерешени въпроси в сектор месо са взаимоотношенията по веригата ферма – пазар. В момента на практика няма реална продажба на телета у нас. Близо 90% от изкупуването се извършва от съмнителни бизнесмени, които владеят пазара и определят цените. 

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 11.07.-18.07.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.