1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Скъпо ли е да си веган?

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Скъпо ли е да си веган?

И още: Каква беше изминалата година за Националната асоциация по коневъдство

Започваме с тема растителна защита. Индустрията в тази област постоянно се развива и предлага все по-съвършени решения в борбата с болестите и неприятелите. Земеделците мислят модерно по отношение на растителната защита, а професията на растителнозащитника е престижна и желана от младите хора. Това са някои от акцентите от разговора ми с Нели Йорданова, ген. директор на Асоциация Растителнозащитна индустрия България.

В едно от предишните ни предавания ви показахме как се прави успешно земеделие в украинската степ. С тънкостите на подхода Но Тил на място се запозна българска група, състояща се от земеделски производители и агрономи. Те също така видяха как се произвеждат сеялки, подходящи за стопанства, прилагащи тази технология. Вижте и вие. 

Доколко адекватни са въведените промени в схемите за субсидиите по обвързаната подкрепа за животновъдите и ще доведат ли те до положителни промени в сектора? Засега промените като че ли пораждат само още въпросителни! Продължаваме с кратък анализ по темата.

Скъпо е да си веган, но по-скъпо е да си болен - това е философията на двамата млади ентусиасти, с които ще ви срещнем след малко. Те са създали в столицата своя малък и вкусен свят, с който популяризират веганството и вегетариантството. Ето какво видя там, разбра и...опита нашият екип.

2016-та беше много успешна за Националната асоциация по коневъдство. Вижте какви цели си поставя ръководството на браншовата организация през новата година.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.