1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в Агрофорум: Трудова борса по трансграничен проект във Видин

Тази седмица в Агрофорум: Трудова борса по трансграничен проект във Видин

Институтите към Селскостопанската академия демонстрираха даровете на своите райони

Стотици гости и туристи се събраха в Смилян за 16-то издание на празника на Смилянския фасул. Прекрасното време с летни температури благоприятстваха празника на земеделската култура, с която вече е известен регионът на горното поречие на река Арда.

На Празника на селскостопанската академия институтите от страната демонстрираха даровете на своите райони с биопродукти, питки и гозби, но и елегантно подсетиха за някои предупреждения за земята и генофонда ни. В повечето от случаите това пролича в тортите, които учените представиха.

Мръсният въздух е най-големият проблем за човешкото здраве днес. Затова еко политиките имат все по-голямо значение. Част от тях са Зелените градове. Пример в това отношение е Холандия. Добрите практики, които кралството прилага, бяха споделени на европейска конференция в София.

Едва ли има фермер, който да подценява храненето на животните като важен фактор за тяхното здраве и получаването на повече и по-качествено мляко. Как се приготвя качествен силаж - това научихме от гостуването ни в земеделската кооперация в село Загоре.

Трансгранична трудова борса, провела се в гр. Видин, събра около 200 посетители, включително и представители на 16 български и румънски фирми. Организаторите се бяха фокусирали върху три основни сектора - информационни технологии, туризъм и селско стопанство, които страдат от липса на кадри.

Време е да ви представим призьорите за 2018 г. в Гранд При и Гранд При Дерби за коне от Рисистата порода. На хиподрума край град Банкя сили мериха най-добрите запрезчици и техните четириноги питомци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.