1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Успешно партньорство на бизнеса и професионалните училища за земеделие

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Успешно партньорство на бизнеса и професионалните училища за земеделие

И още: Кои са най-новите органични листни торове

На специална церемония беше обявен носителят на наградата Агробизнесмен на България за 2014 г. Това е Даниел Минев, изпълнителен директор на фирма ИНТЕРАГРИ България.

Отличието му беше връчено от зам.-министъра на земеделието и храните Васил Грудев.
Нова технология за отглеждане на слънчоглед беше представена на семинар край Варна. Тя дава усъвършенствани решения за успешен контрол на плевелите и всички раси синя китка.

Професионалната гимназия по аграрни технологии в Павликени вече разполага с нова агротехника, благодарение на която учениците ще имат възможност да получат знания за най-модерните решения в агроиндустрията. Това се случи благодарение на доброто партньорство на учебното заведение с бизнеса.

На най-голямото събитие, което събра десетки зърнопроизводители от цялата страна, бяха представени германски листни торове, предназначени за всички култури. Какви нови възможности за балансирано хранене на растенията дават те – ще чуете мнението и на земеделски производители, и на специалисти.

Иновациите не свършват. Те само следват естествения ход на времето. И ако искаме да сме успешни, трябва да ги приемем, да им повярваме и да им се отдадем.

Нов стандарт при продуктите за растителната защита и при представянето им пред широка аудитория. Това видяха земеделскияте производители на най-големия форум, обединяващ агросектора – семинарът на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Богатото портфолио от работещи продукти е гаранция за успех. То дава отлични възможности и повече свобода. В цялата тази схема на преден план излизат новите хибриди семена, техния добивен потенциал и възможност за райониране. Те бяха представени на най-големия агросеминар, организиран от асоциацията на зърнопроизводителите.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 06.12.-13.12.2014г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.