1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Защо е необходимо да пръскате земеделските култури с комплексни листни торове

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Защо е необходимо да пръскате земеделските култури с комплексни листни торове

И още: Адреналин на макс по време на тридневна среща на земеделски производители във Велинград

Средствата по подхода Лидер са договорени на 100%. Това стана ясно след като преди броени дни 19 МИГ получиха зелена светлина за изпълнението на своите стратегии за развитие. Както знаете, благодарение на подхода Лидер местното население решава в какво и как да инвестира, като по този начин постига приоритетите си. Тази седмица, единствено в АГРОФОРУМ, ще ви представим плановете и идеите за развитие на една от одобрените през миналата година МИГ.

Всяка година в Европа на пазара навлизат нови ПРЗ. Преди да достигнат до практиката обаче те подлежат на изпитване. Пътят им до фермерите е дълъг и труден. По време на Ден на отворените врати в гр. Летница единствената у нас специализирана фирма за изпитване на пестициди демонстрира част от опитите, на които подлежат новите ПРЗ, преди да достигнат до практиката.

Тази седмица в предаването земеделски производители от страната разказват за прилаганите от тях добри земеделски практики при използването на комплексни листни торове при пролетни култури. Какви резултати получават от български суспензионни продукти и защо продължават да ги използват и до днес – ще научите от водещи зърнопроизводители в страната.

Нови сортове и хибриди рапица, пшеница и ечемик бяха представени на семинар във Велинград пред земеделски производители от страната. Мероприятието беше съчетано с няколко екстремни преживявания за участниците – стрелба с лък и въздушна пушка и каране на кану в язовир "Батак".

Ако случайно минавате през врачанското село Алтимир по посока Оряхово, непременно ще ви направят впечатление перфектно изглеждащите опитни полета с царевица и пшеница. Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви разкажем как и вие може да постигнете същите резултати.

По време на открит полски ден земеделски производители от Северозападна България се запознаха с два нови сорта пшеница, германска селекция, които този сезон правят своята премиера на земите на Светла Стоянова край с. Горна Митрополия. Какъв е коментарът на производителката за състоянието на посевите и какви са очакванията й за добивите – вижте тази седмица в АГРОФОРУМ.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 23.06.-30.06.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.