1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Землището на гр. Ветово се превърна в арена за представянето на най-новите агротехнологии

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Землището на гр. Ветово се превърна в арена за представянето на най-новите агротехнологии

И още: Какви нови селекционни решения при царевицата и слънчогледа представиха на опитни полета в страната

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви покажем, че да бъдеш конкурентен в агробизнеса не включва само използването на високопроизводителна техника. Важен фактор за добрите добиви е и почвеното картиране. Затова специализираните в тази дейност компании правят сериозни инвестиции в експерти и оборудване, за да бъдат максимално полезни на фермерите, предоставяйки им анализи на почвения състав и консултации как да подхранят земята си така, че да постигнат оптимални резултати.

Това, което отличава истинските професионалисти в земеделието е, че те винаги вървят една крачка преди събитията и винаги са готови за различните предизвикателства. Ето защо, според специалистите, в разгара на лятото е време да планираме нашите есенни грижи в рапица и пшеница. Как? Това стана ясно по време на работна среща в луксозен хотел край Правец.

Тази година е добра за пролетните култури. Високи добиви прогнозираха земеделски производители, които посетиха опитни полета край село Горна Митрополия. Там е представена иновативна селекция при соргото, царевицата и слънчогледа. Домакин на полския ден беше Светла Стоянова, която е извела опити с нови и утвърдени хибриди, за да види потенциала на френската генетика и да избере най-добрите хибриди за своето стопанство.

Землището на Ветово, обл. Русе се превърна в арена за представянето на най-новите и успешни технологии при комбайните, тракторите, почвообработващата и сеитбената техника. Събитието премина при изключителен интерес от страна на фермерите, много от които си харесаха машини за стопанствата си.

В землището на град Искър беше представена нова и утвърдена селекция при царевицата и слънчогледа, както и растителнозащитни продукти за опазването на пролетниците от плевели. Акцент по време на полския ден беше поставен на новата продуктова линия Оптимум Аквамакс, която включва царевични хибриди, устойчиви на засушаване и осигуряващи максимален добив при оптимални агротехнически условия и воден режим.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 24.08.-31.08.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.