1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в Агрофорум: Есенната кампания отваря нови врати пред земеделските производители

Тази седмица в Агрофорум: Есенната кампания отваря нови врати пред земеделските производители

И още: Родео 2018 край Девня

Каним ви да присъствате на една истинска атракция - родео със строителни машини. Естествен декор за зрелищната надпревара беше кариера край гр. Девня.

Нови селекционни разработки при земеделските култури превземат българските полета. Те се характеризират с по-голяма устойчивост на стрес с цел получаване на по-високи и по-качествени добиви. Като обобщение на всичко това, в рамките на Международните дни на полето в Пловдив бяха представени нови разработки, които предизвикаха интереса за зърнопроизводителите.

Да послушаме препоръката на агрономите и да използваме за есенната сеитба семена, третирани освен с обеззаразител и с биостимулатор. Целта е есенните култури успешно да зимуват, дружно да поникнат и да успеят да формират добива.

Ненапразно наричат царевицата царица на полето. Особено в Северна България, където тя се е утвърдила като стратегическа култура. В следващия репортаж ще ви представим нови хибриди, както и варианти на една от най-важните за стопаните задача – опазването им от плевели.

Сръбски селекционери представиха край гр. Стралджа нови разработки при пшеницата и слънчогледа. Вижте кои сортове и хибриди се представят най-добре за условията на Южна България.

Ще поговорим за рапица. Акцентът ще бъде как да застраховаме добива от нея още от засяването й. Днес вече това е напълно реалистично със съвременната генетика.

Иновациите в растителната защита набират все по-голяма скорост. Какви са новите тенденции и как да се справим с предизвикателствата на климата, за да опазим реколтата. Отговорът беше даден на демонстрационен опит край село Копринка.

В края на предаването ще ви запознаем с най-малките коне. После ще ви заведем на благотворителен празник в Южния парк в столицата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.