1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Timeless Flavor Gets преоткрит с летни сортове дини Seminis

Timeless Flavor Gets преоткрит с летни сортове дини Seminis

Обратно към спомените за отминалото лято

Seminis® с гордост представя следващото поколение безсеменни дини. Те се появяват под търговската марка Summer Slice ™ - вкусът на тези три супер сладки дини ще ви отведе обратно към спомените за отминалото лято.

"Обратната връзка с потребителите ни подсказа, че обикновените радости през лятото се асоциират със сочния, сладък вкус на динята", каза селекционерът на дините за Seminis, Жером Берние. "С нашите три Summer Slice сортове диня, ние сме уверени, че потребителите ще преоткрият вечния вкус на динята."

Гамата Summer Slice включва Joy Ride, SV0241WA и SV0258WA. "Joy Ride е нашето най-ново попълнение към асортимента дини Seminis", обяснява Берние. "Сортът е много приспособим и подходящ за отглеждане във всички региони на САЩ и ражда около 36 броя дини." Joy Ride има дебела кора, твърд плод с еднотипна форма: той  расте буйно с голяма листна маса.

SV0241WA е динен сорт, който ражда около 60 броя дини с добър потенциал за високи добиви и отлично качество на сърцевината. Той е вид с буен растеж, което осигурява изключително добро покритие при прибиране на реколтата. Плодовете са еднакви с малки семки и искряща червена вътрешност, с изключителна твърдост и сладък вкус.

"SV0241WA е по-малка по размер диня в сравнение с традиционните видове. По тази причина  този вид диня ще стане много популярен, тъй като хората търсят нещо по-удобно, което заема по-малко място в хладилника", обяснява Берние, който пръв създава сортове дини без семки за САЩ и Мексико.

SV0258WA е хибриден сорт диня - идеален за отглеждане в Западните щати и в Средния Запад на САЩ поради неговото ранно зреене, добър потенциал за високи добиви и  Brix content.. Този хибриден сорт има енергична растителна маса и добро покритие, което защитава плодовете от слънчево изгаряне, а плодовете са с еднаква форма.

"Вълнуващо е да знаем, че след сериозни проучвания и тестове, ние има какво да предложим на производителите на дини", добавя Берние. "Нашата работа обаче не спира дотук – в бъдеще потребителите могат да очакват нови продукти с висока продуктивност и добър вкус."

АГРО БИО СЕМЕНА ООД, ОФИЦИАЛЕН ДИСТРИБУТОР ЗА БЪЛГАРИЯ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.