1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тютюнопроизводители от Гоцеделчевско не са получили пари от националните доплащания

Тютюнопроизводители от Гоцеделчевско не са получили пари от националните доплащания

Снимка:

Хората не могат да разберат откъде идва проблемът и защо не получават субсидии

Стотици са хората в Гоцеделчевско, които отново не са получили пари и от втория транш на националните доплащания. Това каза тютюнопроизводителят Иван Сабахлъков, предаде радио “Фокус”. По думите му проблемите при тези производители, които не са получили средствата от първия транш отново не са решени.

„Специално в Гоцеделчевско са много хората, които не са си получили субсидии, числото е трицифрено. Не са 100 – 200 души, а много повече”, каза още Иван Сабахлъков. Той уточни, че самите производители не могат да разберат откъде идва проблемът и защо не получават средства. Най-напред отиват в Общинската служба по земеделие, след това във фонд „Тютюн” и в Разплащателната агенция, а отговорът, който получават от всички тези институции е, че всичко им е изрядно и нормално, но пари по сметките няма.

Според Сабахлъков трябва да има конкретни причини за тази ситуация, но обикновеният тютюнопроизводител не може да разбере какви са те. От самите тях се иска да се регистрират и да декларират нивите си, а оттам нататък има институции, които се занимават с тези въпроси.

По думите на Иван Сабахлъков е необходимо да се направи проверка на документите на тези хора, които не са получили пари за националните доплащания и да се обяви на всеки един къде е допусната грешка.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.