1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тютюнопроизводителите спират блокадите в страната

Тютюнопроизводителите спират блокадите в страната

Снимка:

Проблемите в бранша ще бъдат обсъдени на Консултативен съвет по тютюна на 18-и юли

След преговорите между земеделските производители и министър Димитър Греков в Русе блокадите в страната прекъсват. Това съобщи председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев, като уточни че производителите остават в стачна готовност, съобщи БНР.

"Някои от най-важните ни искания са спешна промяна на Закона за тютюна и тютюневите изделия и да се заложи параграф, който да узакони национални доплащания за тютюн до 2020 година включително. Това е най-важното ни искане, а това, което касае целия сектор земеделие, спешно да стартира промяна по три много важни неща. Първо - закон за браншовите организации, второ - България е единствената държава, в която не се ползва гориво за селскостопански нужди с ниски тарифни ставки, по този въпрос да се направи бърза корекция, за да се ползва безакцизно гориво, и третият въпрос е за сезонните работници", уточни Филев.

Проблемите в бранша ще бъдат обсъдени отново на Консултативен съвет по тютюна на 18-и юли от 11 часа в земеделското министерство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.