1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тракторите McCormick – ново в продуктовата гама на Оптиком

Тракторите McCormick – ново в продуктовата гама на Оптиком

На изложението Бата Агро ОПТИКОМ ще представи за първи път на българския пазар високотехнологичните машини

Предстоящото участие на ОПТИКОМ ООД на БАТА АГРО ще бъде отбелязано с включването на нов бранд трактори McCORMICK в портфолиото на старозагорската фирма и премиерата на новите модели на марката. Новината дойде в края на м. Април 2014 като логично продължение на досегашното 16-годишно успешно сътрудничество с ARGO Tractors, италианския производител на тракторите LANDINI.

През май по време на дните на открити врати „Майски вечери при Оптиком” в новия агроцентър в Стара Загора екипът на ОПТИКОМ получи признание от ARGO Tractors чрез Антонио Салватерра, Директор Маркетинг, който връчи плакет, посветен на 130 годишнината на бранда Landini  в знак на признателност за изключителна лоялност, отлична работа, висок професионализъм и дългосрочно успешно партньорство.

На БАТА АГРО ОПТИКОМ ще представи за пръв път на българския пазар високотехнологичните нови серии трактори McCormick  Х50, Х6 и Х7.

Серията X50 е с иновативния двигател Perkins 854E-E34TA (T4i) с турбокомпресор, Aftercooler и горивна система Common Rail. Четирите модела в серията са с мощност между 85 и 113 к.с., а на щанда на Оптиком ще бъде показан моделът X50.50 PowerShuttle.  Модерната трансмисия е с електрохидравличен реверс и 3 Power Shift предавки във всеки скоростен диапазон. De-clutch функцията, електрохидравличният навес и електрохидравличното управление са предпоставка за върхова производителност. Ергономичната кабина с максимален комфорт позволява интензивна работа на полето при изпълняване на всички земеделски задачи.

McCormick разработи и предложи на земеделците новата серия Х6, включваща два супер иновативни модела X6.420 и X6.430 с двигатели FTP, със система Power Plus, осигуряващи мощност съответно 121 и 133 к.с. Специално конструираната 3 Power Shift трансмисия е с 36 предни и 12 задни скорости и транспортна скорост от 50 км/час. Хидравличната система е затворен център, а бутално-аксиалната помпа е с дебит от 110 л/мин, което дава възможност тези трактори да работят с лекота и с най-хидрофицираните земеделски машини. Четирискоростният ВОМ с икономични режими, от друга страна, осигурява оптимална и икономична работа със земеделски машини с активни работни органи.

Серията X7 включва великолепна гама трактори, проектирани с професионализъм, разбиране и страст, за да отговорят на все по-високите изисквания на съвременното земеделие. Иновативният дизайн не е самоцел, а средство за постигане на по-комфортна среда за оператора, по-добра видимост и управляемост на машината при извършване на земеделските операции.

Тракторите McCormick X7 ще се предлагат на българския пазар с 24 месеца заводска гаранция.

За постигане на висока производителност и снижен разход на гориво е заложено на следните ключови новости:

  • Нов двигател FPT BetaPower Fuel Efficiency. В моделите X7.440, X7.450 и X7.460 е използван 4-цилиндров структурен двигател (143, 160 и 175 к.с.), за да се скъси надлъжната база на тракторите и да се постигне максимална маневреност. Моделите X7.660, X7.670 и X7.680 са с 6-цилиндрови двигатели (175, 188 и 212 к.с.), разположени на здрава полурама, за да се снижат нивата на шум и вибрации в кабината.
  • Нова трансмисия ProDrive, разработена съвместно с ZF – 24-те скорости се постигат чрез 6-скоростни диапазона с 4 Power Shift предавки. Трансмисията се управлява електронно посредством бутони и осигурява функцията Auto Powershift (APS) с регулиране на ECO/POWER модулация.
  •  Нова хидравлична система LOAD-SENSING, осигуряваща дебит от 167 л/мин и подаваща дебит 123 л/мин към всеки от хидроразпределителите.
  • Нова кабина „PREMIERE” с нова дигитална климатична система за съвършен комфорт
  • Нова мениджмънт система за програмиране на функции.
  • Уникален бутон „My switch“ за най-често използваните функции.

ОПТИКОМ ще покаже на щанда си новите модели McCormick X50.50-4 PowerShuttle, X6.430, X7.660 и X7.680 и ще предложи изгодни условия за първите си клиенти на изложението, които ще могат и сами да тестват тракторите на специалното поле за демонстрации по време на БАТА АГРО.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.