1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Цел на МЗХ е да направи най-доброто за българските земеделци

Цел на МЗХ е да направи най-доброто за българските земеделци

Снимка:

Това заяви зам.-министър д-р Цветан Димитров на среща с тютюнопроизводители в Тутракан

Цел на Министерство на земеделието и храните е да направи най-доброто за българските земеделци. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров на среща с тютюнопроизводители в Тутракан.

Той допълни, че  основата на Общата селскостопанска политика е да направи така, че хората да имат достойни доходи и по този начин населението в земеделските райони да се запази и да обработва земите си. Най-трудният въпрос е този за тютюна, който е основен поминък за много хора. Миналата година за субсидии за тютюн са кандидатствали 34-35 хил. човека, а тази година те са 45 хил., допълни зам.-министърът.

Зам.-министър Димитров информира, че животновъдството и растениевъдството са работа, която оттук нататък се очертава все повече като бизнес и се опира на ясни и точни правила, които трябва да се спазват.

Българияь както и другите членки в Европейския съюз, не може да определя цените на селскостопанската продукция, тя може да изработва механизми за подпомагане, информира началникът на отдел към Дирекция „Растениевъдство” Георги Ралчев.

На срещата присъства областният управител на Силистра Николай Димов и кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.