1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Цветан Димитров: Никой никого не е излъгал, истината е някъде по средата

Цветан Димитров: Никой никого не е излъгал, истината е някъде по средата

Снимка:

Европейските средства за българското земеделие няма да бъдат ограничени

"Никой никого не е излъгал! Истината е някъде по средата". Това заяви пред Нова телевизия заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров за протестите на земеделците.

Според него, когато се говори за милиарди, трябва да има обществен консенсус как да се изразходват тези пари.

"И ние се разминаваме със зърнопроизводителите в конкретния случай. Има подписан документ, не сме се отказали от него. Но този документ не трябва да се чете само в края. Има договори с плаващи финансови условия и случаят е точно такъв. Никой никого не е излъгал", категоричен е Димитров.

Европейските средства за българското земеделие няма да бъдат ограничени. "Нормално е като имаш по-свит финансов приоритет да дадеш и на други сектори, говоря за животновъдите, за зеленчукопроизводството. С между 12 и 17% продукцията намалява. Нима това не са тревожни тенденции, за да вземе една държава съответните мерки", попита Димитров. 

"За следващата година парите за земеделието общо са се увеличили със 191 милиона, благодарение на европейската помощ. Бъдещето е такова, че все повече националното съфинансиране ще намалява и ще дойде един момент, когато изобщо няма да го има. Това ще стане от 2014 година", обясни още зам.-министърът на земеделието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.