1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Успехът на месопреработвателната промишленост е обвързан с добрата логикстика

Успехът на месопреработвателната промишленост е обвързан с добрата логикстика

Международното изложение Месомания ще предложи технологични и висококачествени технически решения от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център

Отличната логистика стои в основата на всяко успешно предприятие. Това правило се отнася с пълна сила и за месопреработвателната индустрия. За да отговорят на всички съвременни изисквания, представителите на сектора и през тази година ще се съберат на  международното изложение Месомания.

Професионалното събитие на бранша ще се проведе от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център паралелно с изложенията за хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора - Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Сихре. С първостепенно значение за бранша, машините и модерните технологии попадат отново „под светлината на прожекторите“. На юбилейното 25-о издание на Месомания присъстващите ще открият всичко необходимо за оптимизиране на логистичните процеси в дейността си.

Подемна техника, достигаща навсякъде

Съвременното производство е немислимо без внедряване на модерна подемна техника, съчетаваща шест елемента: мощност, екологичност, подвижност, мобилност, бързина и компактни размери. Посетителите на Месомания 2018 ще имат възможността да се запознаят с нови мотокари, газокари, електрокари, товаро-разтоварни рампи и складова техника. За нуждите на индустрията ще бъдат представени преимуществата на новите BT Levio електрически колички, които са рационално решение за работа в ограничени зони. Ще бъде предложена и новата BT Staxio P-серия на TOYOTA от 11 модела (с товароподемност от 1.2 до 2.0 тона).

Изложбените зали ще бъдат „превзети“ и от подемно-транспортните предложения на Heli Forklift Trucks. Машините се отличават със здрав и надежден двигател, шумо- и топлоизолиран двигателен отсек, удобство при управление и повишен комфорт за оператора. Комбинацията от качествени компоненти и модерни производствени технологии ги правят високонадеждни и ефективни. На Месомания ще бъдат представени новите модели електрокари EFG 216KN (триопорен, с товароподемност 1.6 тона), EFG 316N (четириопорен, с товароподемност 1.6 тона) и EFG 320N – четириопорен, с товароподемност 2 тона. Снабдени с необслужваеми дискови спирачки, те са силноманеврени, благодарение на джойстиковете за управление на хидравличните функции.

Софтуерът е в основата на идеалния синхрон

Безспорно съвременната логистика е немислима без внедряване на високотехнологичен софтуер. За лесното управление на процесите в производството ще бъдат разгърнати възможностите на продуктите, оптимизиращи всеки един логистичен етап, сред които планиране и ценова калкулация, снабдяване, складиране, управление на качеството, обратно проследяване и други.

В дните на изложението Месомания 2018 ще бъде представен и касов апарат с вградени търговски софтуер и терминал за банкови плащания, както и практично решение в областта на самообслужването – електронни модули за вграждане в касово място, приемащи само парите в брой, подадени им от клиентите. Върху търговския софтуер, консумативите и касовите апарати ще са съсредоточени и българските компании, специализирани в разработване на софтуер за търговски обекти и системно интегриране.

Създаване на условия за съхранение

Основно изискване за опериращите в месопреработвателната индустрия е създаването на  оптимални условия за съхранение. Затова ще бъдат представени разнообразни решения в областта на проектирането, изграждането и сервизното обслужване на хладилни инсталации. В сферата на поддръжката посетителите ще бъдат демонстрирани качествата на технологичните масла и греси Brugarolas, одобрени от NFS за смазване на лагери и механизми в технологични възли с възможен инцидентен контакт с хранителния продукт. Посетителите ще се запознаят и с възможностите на Scrubmaster B175R, произведена от НАКО. Компактна и маневрена, машината се предлага с три работни ширини, оборудвана е с дискови или цилиндрични четки и работна площ до 7,560 м2. и се справя с наклони до 15 %.

От 7 до 10 ноември Месомания ще събере високотехнологичните и ефективни решения за месопреработвателната индустрия. Всичко за изложението ще откриете на food-exhibitions.bg.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.