1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Утвърждава се Меморандум за сътрудничество в областта на земеделието между България и Гърция

Утвърждава се Меморандум за сътрудничество в областта на земеделието между България и Гърция

Меморандумът има за цел да осигури обмен на информация и потенциално сътрудничество в областта на земеделските продукти и храни

Министерският съвет в оставка прие Решение за утвърждаване на Меморандум за съвместно сътрудничество между Министерството на земеделието и храните на Република България и Министерството на развитието на селските райони и храните на Република Гърция по развитието на качеството и безопасността при производството и дистрибуцията на земеделски продукти и храни, който беше подписан по време на Второто съвместно заседание между правителствата на Република България и Република Гърция, проведено на 17 декември 2012 г. в гр. Атина, Република Гърция.

Меморандумът има за цел да осигури обмен на информация и потенциално сътрудничество в областта на управлението на производството и сертифицирането на качеството на земеделските продукти и храни, в съответствие с националните доброволни стандарти и спецификации и/или в съответствие с регламентите и директивите на ЕС.

Сътрудничеството в изпълнение на този Меморандум включва дейности, като обмяна на информация по развитието, управлението и осъществяването на производството на земеделските продукти и храни; обмен на ноу-хау по разработването на спецификации и стандарти на продукция със сертифицирано качество; споделяне на експертни знания по развитието на системи за мониторинг, контрол и сертифициране, в съответствие с националните стандарти и регламентите на ЕС; обмен на информация и данни за промотиране на земеделски и хранителни продукти и др.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.