1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В АГРОФОРУМ гледайте: В колапс ли е българското зърнопроизводство?

В АГРОФОРУМ гледайте: В колапс ли е българското зърнопроизводство?

И още: Ползи от лечебната езда

Неудовлетворени земеделски  очаквания вследствие на политическите сътресения през последните 3-4 месеца. Свидетели сме на закъснения на  плащания, проблеми с обработка на документи по различни мерки, спиране на еврофинансиране. Негативна се оказва и икономическата конюнктура. Какви са очакванията и прогнозите – коментар на агробизнесмена Христофор Бунарджиев.

Изборът на един земеделски производител за по-висок добив. Как Марио Тончев, чиито земи са в област Враца, е решил проблема с климатичните промени.
Началото на пролетта и първите цъфнали череши събуждат куп надежди, но и спомени за проблеми в производството им у нас. Напоследък те се повтарят всяка година. Ето как звучат те в една Кюстендилска община, традиционно ангажирана с овощарството.
Приключват ли добрите времена за българското зърнопроизводство и защо работещите в сектора смятат че то е в колапс? Могат ли алтернативните култури да бъдат отчасти решение на проблема и дали да разчитаме на европейските субсидии в бъдеще? Коментар на зърнопроизводителя Димитър Мачуганов.

Отглеждането на етеричномаслени култури винаги е предизвикателство. Как да се повишат добивите от ароматните билки и каква технология да прилагат земеделските стопани – това беше темата на семинар, провел се в град Ген. Тошево.

В рубриката Конете на България акцентираме на ползите от лечебната езда или така наречената хипотерапия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.