1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В АГРОФОРУМ: Комбайн рекордьор това лято ще жъне в стопанството на Иван Генчев от гр. Българово

В АГРОФОРУМ: Комбайн рекордьор това лято ще жъне в стопанството на Иван Генчев от гр. Българово

И още: Перспективни слънчогледови хибриди

Тодоровден е един от първите пролетни празници в народния календар. Познат е още като "Конски Великден", защото се празнува най-вече за здравето на конете. Вижте как отбелязаха Тодоровден в пазарджишкото села Калугерово.

И още по същата тема. 24-ма ветерани, посветили професионалния си път на българското коневъдство, получиха почетни плакети на специална церемония в столицата. Събитието беше организирано от Националната асоциация по коневъдство, с подкрепата на Министерството на земеделието. Наградите бяха връчени в две категории – „Треньори на хиподрумни коне“ и „Коневъди“.

И сега към пролетната сеитба. Специалистите препоръчват през тази кампания да засеете слънчогледови хибриди, които са адаптивни за условията на България, имат висока масленост и продуктивност. Да видим какви са предложенията на семенарската индустрия.

Какво предлага пазарът по отношение на продуктите за растителна защита, имате ли възможност за богат избор, на какво да обръщате внимание при употребата им – това е темата на следващия репортаж. Ето съветите на агронома Пламен Лазаров.

Нова серия американски трактори в съчетание с иновативна почвообработваща и сеитбена техника – това може да се види по полетата на модерните фермери. Да видим последните разработки.

И тъй като има броени месеци до жътвата, следващата тема е за зърноприбиращите машини. Бъдещето при комбайните се гради на висока производителност, перфектно качество на прибираното зърно и комфорт за оператора. А знаете ли кой е най-мощният, модерен и високопроизводителен комбайн в света?

Едно полезно събитие за представителите на малкия и средния бизнес се проведе в София. Това е Национален бизнес форум на тема „Европейски фондове и програми за периода 2016-2017 г., организиран от Сдружение за подпомагане на малкия и среден бизнес.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 26.03-02.04.2016г

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.