1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В АГРОФОРУМ очаквайте: Каква позиция трябва да защитава България за ОСП след 2020 г.

В АГРОФОРУМ очаквайте: Каква позиция трябва да защитава България за ОСП след 2020 г.

И още: Най-нова генетика при царевицата

Повече от 500 фермери взеха участие в петата национална среща, организирана от Асоциацията на земеделските производители в България. Кои бяха акцентите в дискусиите?

Едно от най-големите агроизложения ще отвори врати в края на месец февруари в Пловдив. С какво ще привлече вниманието на земеделската общност?

На прага на пролетната кампания какви мерки трябва да се вземат за опазване на царевицата и слънчогледа. Кои са първите стъпки за справяне с болестите и неприятелите в житни култури. Основните моменти бяха представени на семинар със земеделски производители във Велико Търново.

Честит Рожден Ден на една от големите агрофирми в България, която вече 25 години е партньор на земеделските производители. Какъв е приносът й за развитие на българското земеделие? Предстои да разберем.

Последните тенденции в растителната защита бяха във фокуса на семинар в Поморие. Новите продукти се отличават с още по-голяма ефикасност и безопасност за околната среда.

С добра влагозапасеност на своите полета може да се похвалите към този момент. Това ще се отрази благоприятно на есенните култури. Ще даде и добра основа за развитие на царевицата. Но преди това да ви попитам - избрахте ли хибриди, които ще засеете. Зърнопроизводителите, които присъстваха на технически срещи в Балчик и Русе, вече имат отговор на този въпрос.

Аматьорска или професионална е индустрията с отглеждането на спортни коне - отговорите следват в рубриката Конете на България. Ще ви срещнем с коневъд, който е влюбен в рисистата порода коне и в състезанията с двуколки.   

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.