1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В АГРОФОРУМ очаквайте: Носталгична разходка в миналото със стари рецепти за лютеница и имамбайалдъ

В АГРОФОРУМ очаквайте: Носталгична разходка в миналото със стари рецепти за лютеница и имамбайалдъ

И още: Иновативен метод за отстраняване на бактерии по биологичен начин

Тази седмица в АГРОФОРУМ се отправяме към село Старо Железаре. Там се намира предприятие за преработка на плодове и зеленчуци чрез сушене, което е образец за инвестиция по ПРСР. Само за три години то генерира висока добавена стойност, а 90% от пазарите му са извън пределите на страната.

Старите рецепти и вкусът от миналото, скътани в буркани. Напълно е възможно – в два натурални продукта. За историята на двама млади мъже, от любопитството до бизнеса.
Болестите по земеделските култури са сериозна заплаха, която може да провали реколтата и да обезсмисли направените на полето инвестиции, които не са малко. Какво трябва да имат предвид фермерите, за да минимизират опасността от заболявания по пролетните и есенните си култури.

Зърнопроизводството е водещ сектор в българското земеделие. Какви са неговите силни и слаби страни и перспективите пред производителите в краткосрочен план.

Каква беше изминалата година за рибарите по Северното Черноморие? Как си обясняват промените, които настъпват във видовете и в количеството на рибата? Отговорите потърсихме в община Шабла.

И сега една тема, която със сигурност ще заинтригува преработвателните предприятия в хранително-вкусовата индустрия. Учени измислиха иновативен метод за установяване на бактерии и отстраняването им по биологичен начин.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 06.01- 16.01.2016г

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.