1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В АГРОФОРУМ ще видите: Академия за фермери се проведе в Правец

В АГРОФОРУМ ще видите: Академия за фермери се проведе в Правец

И още: Атрактивни пътешествия за земеделците, избрали френска селекция при пролетниците

В Пловдив се проведе мегафорум за селското стопанство, винената и хранителната индустрия. Участие взеха над 700 фирми от 33 държави. Те показаха иновации за цялата верига от полето до трапезата, актуални технологии в земеделието, пчеларството, биопроизводството.

Какво се очаква от новите хибриди царевица и слънчоглед. Да са сухоустойчиви, толерантни на болести и най-важното да са високодобивни. Как се постига това?

Най-новите решения за подхранване на растенията и за третиране на почвата могат да бъдат използвани и в конвенционалното, и в биоземеделието. Да видим с какво ще са ви полезни.

Изпитани и ефективни технологии за отглеждане на пролетни култури бяха представени пред земеделски производител от Североизточна България. Сезон 2017 е белязан от множество решения за по-рентабилно производство.

Възможно ли е да направиш земеделското си производство по-печелившо и в същото време да съчетаеш полезното с приятното - да получиш бонуси и да обмениш опит с колеги в Европа? Отговорът е положителен. Как може да се случи това, стана ясно на семинар в Добрич.

Всеизвестна е сентенцията, че всичко започва с информацията. Това в пълна сила се отнася и за земеделието. Затова в следващите минути гостуваме на първата в страната ни Академия за фермери, провела се край Правец. В нея се включиха най-прогресивните земеделски производители от цялата страна, а чуждестранни лектори ги запознаха с последните новости в сектора.

В рубриката Конете на България ще ви срещнем с фамилията на Ради Иванов от село Сенокос, която е приемник на 100-годишна традиция в отглеждането на рисиста порода.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.