1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Агрофорум ще видите: Българска агротехника с премиера на изложението в Пловдив

В Агрофорум ще видите: Българска агротехника с премиера на изложението в Пловдив

И още: Иновативна генетика при царевицата и слънчогледа представят селекционерите

С нови хибриди стартира новата стопанска година за производителите на царевица и слънчоглед. Иновативната генетика идва с редица подобрения, устойчивости на суша и с по-високи добиви.

Как най-добре да съчетаете растителната защита с храненето на растенията. Какви продукти ще преборят болестите и ще повишат устойчивостта културите на стрес? Как да съчетаем ефективност и опазване на околната среда. Все въпроси, на които химическата индустрия дава отговор чрез иновациите.

Комплексни решения и технологии в растителната защита, продукти, щадящи културата и околната среда, и в същото време осигуряващи здрави култури, чисти от плевели и неприятели. Това вече не е мечта за всеки фермер, а реално постижима кауза с иновациите, представени на специализираното изложение в Пловдив тази година.

Какви изисквания поставя пред земеделците постоянно увеличаващото се световно население и какво означава да се прави модерно селскостопанско производство? Каква е ролята на иновациите в растителната защита и доколко успешни са българските фермери в прилагането им.

Форумите са място, където се представят нови продукти и технологии, които да са в максимална степен полезни за рентабилността на агросектора. С какво са интересни българските разработки при агротехниката?

Оказва се, че винаги има какво още да се каже за растителната защита. И това му е хубавото, защото всяка новина в този сектор означава нови възможности за фермерите в усилията им да отгледат здрава продукция, чиста от болести и неприятели.

Дефиле и конкурс за най-гиздав кон на Тодоровден във великотърновското село Арбанаси. Празникът беше уважен от зам.-министъра на младежта и спорта Ваня Колева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.