1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В АГРОФОРУМ ще видите: Как да произвеждаме царевица като американците

В АГРОФОРУМ ще видите: Как да произвеждаме царевица като американците

И още: Каква беше стопанската 2015 година за растителнозащитната индустрия

В навечерието на Коледните и Новогодишните празници е време за земеделие. Или по-скоро – за иноваците и продуктите, които правят агропроизводството печелившо. Един от начините е това да се случи с евросредства. И в тази връзка – какви са изводите от прилагането на ОСП през 2015-та година. Това беше темата на форум в Стара Загора, който събра над 150 земеделски производители. На него те дискутираха какви са предизвикателствата, но и ограниченията, които земеделската политика поставя пред някои земеделци, както и положителните й страни.
 
Прецизност при сеитбата, растителната защита, торенето, почвените обработки и избягване на презастъпването. Всичко това, знаете, води до по-добри резултати в земеделието. Ето как да ги постигнете.

50 години успешен бизнес отбеляза една от големите семенарски компании. Българският екип събра земеделски производители и партньори в Правец, за да отбележат заедно юбилейното събитие.

Краят на годината, освен за празници, е и време за равносметки. Каква беше стопанската 2015 година за растителнозащитната индустрия и ще имат ли земеделските производители още по-сигурни оръжия за борба с плевелите, болестите и неприятелите през 2016-та?

Една от основните задачи за земеделците е да имат сигурност, че ще обслужат обработваемите си площи навреме, с ниски разходи и ефективно. За целта те търсят комбинацията от сила, здравина и маневреност. Разбирате, че става дума за тракторите, които освен всичко това, трябва да са и икономични. Дали това е постижима задача. Отиваме във Видинско, за да проверим.

Защо и ние да не можем да произвеждаме царевица като американските фермери. На семинар в Правец специалист от Съединените щати разкри тайната за отличните резултати.

Един от иновативните методи за повишаване качеството на млякото е използването на филтър за улавяне на соматичните клетки и микроорганизми. Той може да бъде монтиран във фермата, в млекосъбирателния пункт или в млекопреработвателното предприятие.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 19.12- 26.12.2015г

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.