1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Агрофорум ще видите: Нови селекционни разработки при пшеницата и рапицата

В Агрофорум ще видите: Нови селекционни разработки при пшеницата и рапицата

И още: С какво новите технологии допринасят за още по-ефективно извършване на мероприятията на полето

Първата тема в предаването сме посветили на пшеницата и рапицата и на усилията на селекционерите да създадат сортове и хибриди, устойчиви на екстремните климатични условия. Нека да видим как се представи в условията на Южна България френска селекция при двете култури.

Световни иновации при почвообработващата и растителнозащитната техника привлякоха интереса на прогресивните фермери по време на специализираното агроизложение в Стара Загора.

Въпреки предизвикателствата на времето, пролетната сеитба в страната приключи. Професионалистите в земеделието обаче знаят, че докато разчитат на благоприятните климатични условия за доброто развитие на растенията, също могат да се погрижат за тях, като ги подхранват с торове и биостимулатори.

Работата в земеделието зависи от живата природа и климата и поради това условията за сеитба са непредсказуеми. В такава несигурност е добре да се разчита на сеялка с универсално приложение, която да се справя при всякакви условия. На тазгодишното изложение за селскостопанска техника в Стара Загора представиха машина без аналог у нас и в Европа.
 
Тестване на нови активни вещества и приложение на иновативни практики в растителната защита – това са основните цели на традиционна платформа, която събра на полето край Кнежа земеделски производители и експерти.

Една от водещите теми на полевата платформа Международни дни полето в Пловдив от 5 до 7 юни ще е свързана с подхранване на растенията. Гостите на събитието ще видят ефекта от приложението на листни торове – като част от ефективната схема за успешно отглеждане на земеделските култури.

Двудневно Национално изложение на коне от породите Арабска шагия и Чистокръвна арабска се състоя на територията на държавния конезавод край Шумен. Организатор на събитието е Национална асоциация по коневъдство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.