1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В АГРОФОРУМ ще видите: Премиера у нас на високотехнологична френска самоходна пръскачка

В АГРОФОРУМ ще видите: Премиера у нас на високотехнологична френска самоходна пръскачка

И още: Българските Но Тилъри вече си имат своя асоциация

Пролетта дойде, а с нея и активните дейности на полето, новите предизвикателства и очаквания, както и най-новите предложения в агротехниката. В тази връзка - ще ви покажем една високотехнологична самоходна пръскачка, която направи дебют у нас.

Производители от Добруджа все по-масово залагат на български листни торове, които са биостимулатори за растенията. Те са с високо съдържание на аминокиселини и благоприятстват развитието на културите.

Българските Но Тилъри вече си имат своя асоциация. Тя ще обединява земеделци, които работят в синхрон с природата. Липсата на почвени обработки е сред основните принципи на технологията Но Тил. Подобрявайки здравето на почвата си, Но Тилърите намаляват производствените си разходи. Този подход е най-прекият начин за борба с последиците от промените на климата.

Земеделието е основен генератор на брутния вътрешен продукт на страната. Ключов сектор, в който работят огромен брой хора. Липсата на последователна политика обаче ще лиши бизнеса от възможността да се развива. Вижте анализ по темата.

С официално проучване на Европейската комисия започнаха дебатите за Общата селскостопанска политика. Има ли нужда от реформа тя или не - в дискутирането могат да се включат вече повече заинтересовани страни. С анализ по темата - Светлана Боянова от на Института по агростратегии и иновации.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.