1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В АГРОФОРУМ ще видите: Успешната пролетна сеитба – от какво зависи

В АГРОФОРУМ ще видите: Успешната пролетна сеитба – от какво зависи

И още: Как да подобрим хигиената и качеството на суровото прясно мляко

Добрата реколта от есенници зависи от много условия. Едно от тях е храненето на посевите. Отправяме се към две стопанства в община Попово. Да видим какви пръскания бяха направени за справяне със стресовите ситуации на полето.

Сега тръгваме към Южна България, където се намира едно от най-големите и модерни стопанства - това на Йосиф и Венелин Делгянски. Там за поредна година залагат на директната сеитба на слънчоглед.

Ученици от 24 земеделски гимназии се запознаха с последните иновации в областта на агротехниката. Това стана по време на националното състезание "Млад фермер, което се проведе в гр. Ген. Тошево

Тази седмица ще ви представим експертни съвети как да подобрим хигиената и качеството на суровото прясно мляко.

Какви са тенденциите в търсенето на телескопични товарачи и кои плугове имаха премиера у нас – ще видите само в АГРОФОРУМ.

И сега към машини, еднакво полезни за както за минната и строителната индустрия, така и за селското стопанство.

Не подценявайте изсяващата техника. Прецизното полагане на семената в браздата гарантира по-добрия добив. Какви са възможноситте и технологиите за постигане на това.

Отново се насочваме към една от важните дейности през този сезон – подхранването на есенните култури. Ще ви покажем как в две стопанства бяха използвани германски формулирани течни торове.
Как най-лесно и интелигентно да организирате работния процес във вашето стопанство? Отговорите тази седмица в АГРОФОРУМ.

Тази година ще бъде отбелязан 65-годишният юбилей от признаването на породата Дунавски кон и 200 години от полагането на основите на породата Нониус в Унгария. И двете породи днес са под заплаха за изчезване. Какво правят унгарските коневъди за възстановяване на тяхната популация?

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода09.04. - 16.04.2016г

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.