В Агрофорум ще видите: В Стара Загора се проведе най-мащабното изложение за земеделска техника у нас

И още: Какъв е ключът към успешното животновъдство

В Стара Загора се проведе най-мащабното изложение за агротехника в България. На изложбени площи над 36,5 хил. кв. метра бяха представени най-новите машини и технологии в земеделието.

Пет премиерни модела прикачна техника, произведени у нас, бяха сред акцентите на изложението в Стара Загора. Сред тях - най-големият плуг, произвеждан досега в България.

Високопродуктивни породи животни, модернизация на стопанствата и бизнес мислене – това е ключът към успешното овцевъдство и козевъдство. Представители от 17 държави дебатираха проблемите на сектора на Кръгла маса във Велико Търново в рамките на Седмия национален събор на овцевъдите.

На границата между селата Татарево, Ахматово и Конуш се намира една от най-големите ферми за производство на млечни продукти. Как са решили проблема с изхранване на животните разказва дългогодишният агроном Димитър Попов.

Старинни занаяти, производства от естествени материали, растения и билки и нестандартни идеи на Петия Фестивал в Севлиево.

Нови продукти и технологии навлизат по българските полета с цел по-ефективното опазване на основните земеделски култури.

Министърът на туризма Николина Ангелкова за земеделието като неразделна част от селския туризъм.

Начало на сезон – лято 2018 за рисистите надбягвания в България. Вижте емоциите на пистата в пловдивското с. Войнягово, където официално беше открит състезателният ден.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.