В Агрофорум ще видите: Водещи зърнопроизводители споделят своите успешни практики при отглеждането на рапица

И още: Експертни съвети за прибиране и съхранение на зърното в дъждовна година като тази

Дъждовното лято забави жътвата на пшеницата. В цялата страна културата е узряла, но температурите на места все още не са достатъчно високи, за да изсушат зърното след падналите валежи. Агроном – доайен съветва фермерите, които разполагат със сушилни, да прибират реколтата веднага.

Подгответе растенията за неблагоприятните условия, засилете имунната им система. Листното подхранване осигурява необходимите условия за успешно формиране на добива.
 
Ще посетим няколко земеделски стопанства в страната, които влагат немалко инвестиции в успешното отглеждане на рапица. На каква най-нова генетика при маслодайната култура разчитат и какви са резултатите.
 
Ще ви покажем как селекционните решения при пшеницата се оказват решаващи в тежки климатични условия. Можем ли да получим високи добиви въпреки капризите на времето?

Парад на иновативна и високопроизводителна земеделска техника в Северозапада. По време на агрошоуто в стопанството на земеделския производител Петър Петров край врачанското село Баница бяха представени редица комбинации от модерни машини за ефективно земеделие.

Какви са тънкостите при храненето на подрастващите телета и каква е неговата роля за отглеждане след това на високопродуктивни животни. Това е следващата тема в предаването, а отговорите потърсихме от д-р Иван Миланов.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.