1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Агрофорум ще видите: Животновъдното изложение в Сливен под знака за хуманно отношение към животните 

В Агрофорум ще видите: Животновъдното изложение в Сливен под знака за хуманно отношение към животните 

И още: Иновативен джобен дневник за събитията във фермата - в помощ на животновъдите

Сделки за над 50 000 лева за елитни животни бяха сключени от фермерите в Сливен. Това е резултатът от най-голямото животновъдно изложение в България тази година. В рамките на тридневното събитие бяха търгувани коне, юници от млекодайната черно-шарена порода, кочове, овце от френската млекодайна порода, ярета за разплод, както и бик от породата Абърдийн Ангус.

Иновативен джобен дневник за събитията във фермата получиха членовете на Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България по време на общо събрание в Сливен. Идеята е книжното издание да помогне при пресмятане на разходите в животновъдните стопанства.

Комбинацията от два взаимно допълващи се царевични хибрида е еквивалент за качествен и високопродуктивен силаж. Единият хибрид е с бързоразградима скорбяла, а другият – с бавноразградима. Именно това осигурява питателна храна за животните. Може да звучи нелогично, но има и фермери, които са против субсидиите в земеделието. Един от тях е Георги Маджаров, който смята, че подпомагането създава неравенство в сектора и че човек, стига да иска, може да се справи и сам. Доказва го всеки ден.

Силно представяне на Националната асоциация по коневъдство на животновъдното изложение в Сливен. Най-елитните представители от няколко породи коне си тръгнаха с престижни награди.

Гледайте Агрофорум само по Агро ТВ на 7 май.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.