1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Гърция фермери с трактори са вече по площадите в селата

В Гърция фермери с трактори са вече по площадите в селата

Снимка:

Земеделските стопани настояват да бъде премахнато воденето на счетоводни отчети и подаването на данъчни декларации

Фермери с трактори в Гърция са вече по площадите в селата и не е изключено да блокират страната в края на януари, предаде радио "Атина", цитирано от БТА. Решението за нови фермерски протести е взето от всички браншови сдружения на земеделските производители в страната на съвещание в град Лариса.

Представители на фермерските блокади от миналата година са решили в петък да протестират пред данъчните служби, а на 1 февруари да се състои митинг в Солун по време на селскостопанското изложение "Агротика".

Фермерите настояват да бъде премахнато воденето на счетоводни отчети и подаването на данъчни декларации, да се въведе необлагаем доход от 40 хиляди евро за всяко земеделско семейство и пет хиляди евро за всяко дете.

Съгласно наредба на финансовото министерство до 20 март стотици хиляди гръцки фермери ще трябва да се явят в данъчните служби, за да регистрират счетоводни отчети за получените приходи и направените от тях разходи за миналата година. От тях се изисква също да притежават касови апарати и да подават данъчни декларации.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.