1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Германия очакват изключителна реколта от захарно цвекло

В Германия очакват изключителна реколта от захарно цвекло

Захарното съдържание в момента е малко над средното

Реколтата от захарно цвекло в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия, където тази култура се отглежда на най-много площи, ще е изключително добра тази година. Това показват първите проби, проведени по полетата.

Обикновено кампанията стартира в средата на септември и трае до края на годината. Още от юли обаче на всеки две седмици пробно се вади известно количество цвекло, за да се прогнозира реколтата и съдържанието на захар.
След пробите, взети в средата на август, е установено, че добивите ще бъдат с между 10 и 20 тона на хектар повече от средното от последните години. На места се очакват 65-70 тона от хектар.
Различни са причините за добрата реколта – меката пролет е позволила ранна сеитба и дълъг период на растеж. Освен това през лятото е било топло и с достатъчно валежи.
Захарното съдържание в момента е малко над средното, но при добри метеорологични условия през есента – много слънце и хладни нощи – цвеклото може да образува още много захар. В Северен Рейн-Вестфалия захарно цвекло се отглежда на 54 хиляди и 600 хектара.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.