1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В гр. Кнежа стартира агроизложение

В гр. Кнежа стартира агроизложение

Събитието ще продължи до 20 юни на площад „Пенчо Янкулов“

Земеделски производители от област Плевен ще обменят опит относно иновациите и възможностите за получаване на субсидии по време на тридневно агроизложение в град Кнежа. Събитието стартира днес, 18 юни, и ще продължи до 20 юни на площад „Пенчо Янкулов“, пред сградата на общината.

Гостите на изложението ще могат да се насладят на уменията на танцови състави от Народно читалище „Борба 1896“ и ще получат информация относно новите хибридни сортове царевица от Наталия Петровска, гл. асистент и д-р в Института по царевицата в Кнежа.

По време на информационното агроизложение г-н Мъгърдич Хулиян, председател на Национално сдружение на малките семейни ферми и преработватели, ще представи възможностите и предизвикателствата пред малките семейни ферми.

Организаторите не са забравили и младите – на 19 юни (четвъртък) Професионална гимназия по земеделие „Стефан Цанов“, гр. Кнежа ще направи представяне на учебното заведение.

В програмата е отредено място и на демонстрации на последните иновации в селскостопанската техника. Организаторите са подготвили специални изненади за всички, които ще посетят събитието.

Вижте програмата в рубрика Прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.