1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Хисар ще се състои Национален форум на зооинженерите в България

В Хисар ще се състои Национален форум на зооинженерите в България

Събитието ще се проведе от 12 до 14 декември

Изпълнителна агенция по селекция и репродукция по животновъдство подготвя „Национален форум на зооинженерите в България”, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните. Форумът ще се проведе в Хисар от 12 до 14 декември, като в центъра му е традиционната церемонията „Зооинженер на България – 2012”.

В рамките на форума ще бъде проведена и Международна научна конференция под надслов „Състояние и перспективи за развитие на генетичните ресурси в животновъдството”, която се организира за втори път съвместно с Аграрен университет – Пловдив. До момента участие във форума са заявили над 70 председатели на развъдни организации, специалисти и фермери от България. В него ще вземат участие и учени, експерти и фермери от Албания, Великобритания, Гърция, Италия, Молдова, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Украйна и Франция.

По думите на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция по животновъдство проф. д-р Васил Николов, целта на организирания по този начин форум е да се осъществи контакт между учените, работещи в областта на генетичните ресурси и ползвателите на техните разработки - развъдните организации и фермери, като същевременно учените се запознаят с проблемите на специалистите от практиката. Присъствието на чужди учени и специалисти пък ще позволи да си сравним часовниците с международния опит, научни разработки и добри производствени практики.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.