1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В много добро състояние остават посевите със зимни сортове зърно в Европа

В много добро състояние остават посевите със зимни сортове зърно в Европа

Снимка:

През втората половина на октомври температурите са били благоприятни

Посевите със зимни сортове зърно в Европа към момента остават в много добро състояние, информира специализираният портал agrarheute.com. Това става ясно от последния доклад на експертите от мониторинговата агенция MARS към ЕК. Дъждовете от началото на октомври доведоха до известно забавяне на сеитбената кампания в югоизточните части на Германия. То беше наваксано през втората половина на месеца заради благоприятните температури и отличното време, пише сайтът agrotv.bg.

Към момента посевите със зимна рапица в някои от най-големите производители в ЕС като Франция, Германия, Великобритания и Полша се развиват при оптимални условия. Посевите с рапица в по-голяма част от страните на ЕС се намират в добро състояние и са добре подготвени за зимата.

Условията за развитие на посевите със зимни сортове ечемик в северните и централни части на континента също са много добри. Дъждовете както във Франция, така и в Германия допринесоха за натрупване на влага в почвата. Меките температури през втората половина на октомври доведоха до тласък в развитието на посевите с ечемик и осигуриха отлични възможности за растеж.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.