1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В МЗХ се състоя Консултативен съвет по животновъдство

В МЗХ се състоя Консултативен съвет по животновъдство

На срещата се дискутираха също и проектите за промяната на нормативната база в областта на животновъдството

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна с представители на браншовите организации по време на състоялия се вчера, 12 май, Консултативен съвет по животновъдство. Присъстващите се обединиха около тезата, че мястото на обсъждане на проблемите на животновъдството е Консултативния съвет, а формата на обсъждане е конструктивен диалог. Приет бе предложеният на предишното заседание на съвета Правилник за организацията и дейността на Съвета по животновъдство, който заменя Кризисния щаб.

Председател на съвета е министър д-р Мирослав Найденов, зам.-председател е зам.-министър д-р Цветан Димитров, представители на Министерството на финансите, на ДФ „Земеделие”, синдикални организации и браншови организации и представители на МЗХ.

Обсъдени бяха въпросите с наложените санкции за Кампания 2009 и Кампания 2010 г. От 1 май е сформирана комисия, която разглежда всяка жалба. Браншовите организации ще излъчат по един свой представител от област, който да вземе участие в постоянната комисия по разглеждане на жалбите, което ще бъде гаранция за обективност. В случай, че комисията докаже, че има основания за отменяне на определена санкция и има доказателства за това, тя ще бъде анулирана.

На срещата се дискутираха също и проектите за промяната на нормативната база в областта на животновъдството. Промяната на Наредба №23 от 13 декември 2007г. за управление на Националната млечна квота, за свободната търговия на млечни квоти между фермерите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.