1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В очакване на високи добиви с помощта на БАЙЕР!

В очакване на високи добиви с помощта на БАЙЕР!

Недялко Статев от с. Попгригорово се доверява на продуктите на компанията за опазване на пшеница, царевица и слънчоглед

Месец след традиционната Агро Арена на фирма Байер, на полето край село Попгригорово отново се събраха земеделски стопани от Добричка област. Целта беше да се проследят приложените технологии в пшеница, царевица и слънчоглед. „Месец по-късно се вижда много добре разликата между третираните с продуктите на Байер парцели и оставените контроли", подчерта Виолета Дикова, регионален мениджър за Североизточна България.

Най-разпространената технология при пшеница е хербицидът Секатор срещу широколистно заплевеляване в комбинация със Солигор за борба срещу икономически важните болести. Във флагов лист Байер препоръчва приложение на Сфера макс и Зантара като гаранция за чисти посеви.

Един месец остава до края на вегетацията нa пшеница. Нашата препоръка е да се огледат площите и да се заложи на още едно третиране с фунгицид. Изборът на фермерите може да бъде между Зантара, Солигор или Фалкон. Целта е да се стопират патогените и да се удължи вегетацията на културата", подчерта още Виолета Дикова.

При слънчогледа земеделските стопани видяха технологията Челиндж, приложен ранновегетационно срещу широколистни плевели в комбинация с хербицида Шадоу срещу житни плевели. При 6-8 лист на растенията или при жълт бутон е препоръчително третиране с фунгицида Сфера макс за опазване от болести и по-висок добив.

При царевицата акцент беше поставен върху Капрено - продукт, който се очертава като продукт №1. Освен вегетационен ефект срещу житни и широколистни плевели, препаратът има и почвено последействие, което гарантира чисти посеви по време на вегетация. На полето фермерите се запознаха с действието на Екип и Лаудис - продукти, които могат да се прилагат в по-късни фази от развитието на растенията без да ги стресират.

 

Автор: Галина Недкова

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.