1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В опазването на черешите в Кюстендилско ще се включат и жандармеристи

В опазването на черешите в Кюстендилско ще се включат и жандармеристи

Представителите на Дирекция „Специализирани полицейски сили” ще охраняват черешовите масиви за поредна година в региона

В разгара на черешовата кампания в Кюстендилско в опазването на реколтата ще се включат и жандармеристи. Това съобщи за радио „Фокус” главен инспектор Любомир Георгиев, началник сектор „Охранителна полиция” към РУП-Кюстендил.

Представителите на Дирекция „Специализирани полицейски сили” ще охраняват черешовите масиви за поредна година в региона. Към момента реколтата се охранява от полицейските управления съвместно с представители на Гранична полиция – Кюстендил и Драгоман. „Всички сили са оборудвани с щатното си въоръжение – прибори за нощно виждане, термовизионни камери, кучета и друга техника”, каза главен инспектор Любомир Георгиев.

Полицията в Кюстендил е извършила анализ по опазването на черешовата кампания за последните пет години, като е отбелязана тенденция към силно намаляване на кражбите. За изминалата година са констатирани само четири кражби, а в предходните години е имало над 100-120 случая. По време на миналогодишната кампания служителите на реда са проверили повече от 2000 моторни превозни средства и над 4500 лица.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.