1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Полски Тръмбеш разкриха опит за продажба на земеделска земя без знанието на собственика

В Полски Тръмбеш разкриха опит за продажба на земеделска земя без знанието на собственика

Снимка:

Служителите от РУП в града са провели едномесечно разследване

Полицията разкри опит за продажба на земеделска земя без знанието на собственика в Полски Тръмбеш, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. След близо едномесечно разследване и проведени оперативно издирвателни мероприятия на служители от РУП – Полски Тръмбеш е установено, че 31-годишният Г. М. от Велико Търново е използвал нотариален акт с невярно съдържание пред служители от поземлена комисия, с цел продажба на чужд имот.

В края на месец януари 2012 г. Г. М. се появил в поземлената комисия в Полски Тръмбеш и представил въпросния документ, който показвал, че 31-годишният мъж е закупил около 33 декара земеделска земя и сега иска да я продаде на трето лице. Тъй като със същия документ преди около 4 години друго лице е извършило подобно престъпление и дори има осъдителна присъда за това, служителите които били в течение на нещата, веднага се усъмнили в истинността на документа и сигнализирали полицейските органи.

В хода на разследването е установен ползвателят на документа и е установено, че той се е опитал да продаде чужд имот без знанието и съгласието на собственика. На Г. М. е повдигнато обвинение и му е взета мярка за неотклонение „подписка”. 31-годишният мъж има криминална регистрация за същото престъпление.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.